Anw-hiaatverzekering

Met de Anw-hiaatverzekering regelt u een extra uitkering voor uw partner, naast het partnerpensioen, na uw overlijden.

Wat houdt de Anw-hiaatverzekering in?
Als u overlijdt, kan uw partner naast het partnerpensioen (van het pensioenfonds) in aanmerking komen voor een Anw-uitkering van de overheid. Omdat deze uitkering maar in zeer beperkte gevallen wordt toegekend, kunt u zelf, via uw werkgever, een Anw-hiaatverzekering afsluiten bij Interpolis.

Met deze Anw-hiaatverzekering is uw partner, als u overlijdt, verzekerd van een uitkering. U betaalt zelf 70% van de premie voor deze verzekering en de Rabobank betaalt 30% van de premie. Het recht op de Anw-hiaatverzekering vervalt als u uw deelname aan het pensioenfonds vóór uw pensioendatum beëindigt. De premie vindt u in het overzicht Anw-hiaatverzekering premietabellen 2022 (pdf).

Anw-hiaatverzekering aanvragen
Het duurt ongeveer 1 maand voordat uw indiensttreding door het pensioenfonds is verwerkt. Hierdoor is het mogelijk dat u niet meteen kan inloggen op MijnPensioen. Lukt het niet om in te loggen en wilt u toch meteen een Anw-hiaatverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

ANW-HIAATVERZEKERING AANVRAGEN

Anw-hiaatverzekering wijzigen per 1 januari
Wilt u uw percentage verzekerd bedrag wijzigen? Dan ontvangt het pensioenfonds uw wijziging graag voor 1 januari. Bij een verhoging van de dekking is toestemming van uw partner nodig.

ANW-HIAATVERZEKERING WIJZIGEN

Anw-hiaatverzekering afmelden per 1 januari
U kunt uw Anw-hiaatverzekering stoppen per 1 januari. Het pensioenfonds ontvangt uw afmelding dan graag voor 1 januari. Meestal stopt uw Anw-hiaatverzekering automatisch, zoals bij: echtscheiding, einde geregistreerd partnerschap, einde samenwonen, overlijden partner en als u uit dienst gaat. In het pensioenreglement Anw-hiaatpensioen leest u hier meer over.

ANW-HIAATVERZEKERING AFMELDEN