Anw-hiaatverzekering

Als u overlijdt terwijl u in dienst bent, krijgt uw partner van ons een partnerpensioen. Uw partner kan in aanmerking komen voor een Anw-uitkering van de overheid. Omdat deze uitkering nauwelijks wordt toegekend, kunt u via uw werkgever een Anw-hiaatverzekering afsluiten bij Interpolis.

Eigen bijdrage aan de premie
U betaalt zelf 70% van de premie, uw werkgever betaalt 30% van de premie. Kijk voor de premie bij Anw-hiaatverzekering premietabellen 2024 (pdf). Gaat u vóór uw pensioendatum uit dienst? Dan vervalt het recht op de Anw-hiaatverzekering.

Anw-hiaatverzekering aanvragen
U vraagt de Anw-hiaatverzekering aan via MijnPensioen. Kijk hiervoor bij Formulieren. Ben u net in dienst of kunt u nog niet inloggen? Neem dan contact met ons op.

Anw-hiaatverzekering aanpassen
U kunt de Anw-hiaatverzekering jaarlijks vóór 1 januari aanpassen. Log hiervoor in op MijnPensioen en kies voor Formulieren. Wilt u het percentage van het verzekerd bedrag verlagen? Dan is toestemming van uw partner nodig. Dit geldt ook als u de Anw-hiaatverzekering wilt beëindigen. In sommige situaties stopt de Anw-hiaatverzekering automatisch. Meer uitleg vindt u op het formulier of in het pensioenreglement Anw-hiaatpensioen.

Anw-hiaatverzekering aanvragen of aanpassen