Anw-hiaatverzekering

Met de Anw-hiaatverzekering regelt u een extra uitkering voor uw partner, naast het partnerpensioen, na uw overlijden.

Wat houdt de Anw-hiaatverzekering in?
Als u overlijdt, kan uw partner naast het partnerpensioen (van het pensioenfonds) in aanmerking komen voor een Anw-uitkering van de overheid. Omdat deze uitkering maar in zeer beperkte gevallen wordt toegekend, kunt u zelf, via uw werkgever, een Anw-hiaatverzekering afsluiten bij Interpolis.

Met deze Anw-hiaatverzekering is uw partner, als u overlijdt, verzekerd van een uitkering. De Rabobank betaalt 30% van de premie, uzelf betaalt 70% van de premie voor deze verzekering. Het recht op de Anw-hiaatverzekering vervalt als u uw deelname aan het pensioenfonds vóór uw pensioendatum beëindigt. De premie kunt u nalezen in het overzicht: Anw-hiaatverzekering premietabellen 2019

Anw-hiaatverzekering aanvragen
Het duurt ongeveer 1 maand voordat uw indiensttreding bij Achmea Pensioenservices is verwerkt. Hierdoor is het mogelijk dat u niet meteen kan inloggen op MijnPensioen. Lukt het niet om in te loggen en wilt u toch meteen een Anw-hiaatverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

ANW-HIAATVERZEKERING AANVRAGEN

Anw-hiaatverzekering wijzigen
U kunt uw percentage verzekerd bedrag wijzigen per 1 januari. Doe dit vooraf.

ANW-HIAATVERZEKERING WIJZIGEN

Anw-hiaatverzekering afmelden
U kunt uw Anw-hiaatverzekering stoppen per 1 januari. Doe dit vooraf. Meestal stopt uw Anw-hiaatverzekering automatisch bij: echtscheiding, einde geregistreerd partnerschap, einde samenwonen, overlijden partner en als u uit dienst gaat. In het pensioenreglement Anw-hiaatpensioen leest u hier meer over.

ANW-HIAATVERZEKERING AFMELDEN