Pensioen in het buitenland

Blijkt uit onze administratie dat u in het buitenland woont? Dan krijgt u van ons vooraf extra informatie over uw pensioenuitkering.

Over uw pensioen betaalt u belasting. Waar u die belasting betaalt – in Nederland of in het land waar u woont – hangt af van de afspraken tussen beide landen. Lees meer op de website van de belastingdienst.

Wat moet u doen?
Als u in het buitenland woont, bent u verplicht om bij de start van de uitkering en daarna 1 keer per jaar het formulier 'Bewijs van in leven zijn' (Attestatie de vita) aan te leveren. Doet u dit niet, dan stopt uw pensioenuitkering.

  • U krijgt van ons het formulier Bewijs van in leven zijn (pdf) (Attestatie de vita). We sturen dit digitaal, óf naar het adres dat u aan ons heeft doorgegeven.
  • U laat het formulier invullen door de ambassade, het consulaat, de burgerlijke stand of een notaris in het land waar u woont.
  • Stuur het formulier met een officiële stempel of een verklaring van echtheid naar ons pensioenfonds.
  • Als alles in orde is, krijgt u van ons een bevestiging. Uw pensioen wordt dan uitgekeerd (of de uitkering blijft doorlopen).

Bewijs van in leven zijn aanleveren

MijnPensioen
In MijnPensioen vindt u al uw pensioengegevens bij elkaar. U krijgt jaarlijks vóór 1 maart een jaaropgave van ons. Deze jaaropgave heeft u nodig voor de Belastingdienst. Bij uw eerste pensioenuitkering en daarna bij wijzigingen krijgt u van ons een betaalspecificatie. Kijk voor al uw documenten bij MijnPensioen (Mijn archief).

MijnPensioen

Buitenlands rekeningnummer wijzigen
Wilt u uw pensioen op een ander buitenlands rekeningnummer laten uitkeren? Neem dan contact met ons op.