Niels & het geldmysterie

Ook de Week van het geld 2020 gaat niet door omdat de scholen dicht zijn. Vanuit het Pensioenfonds willen we hier toch aandacht aan schenken. Het is belangrijk dat we vanuit de gedachte 'growing a better world together' kinderen wegwijs maken in de wereld van het geld.

Karin Merkus, een van onze uitvoerende bestuursleden, schreef in 2016 een kinderboek om kinderen op een speelse manier van alles te leren over sparen, rente, de bank, hypotheken en natuurlijk over pensioen.

Een voorproefje

Stel, je krijgt van je opa een muntje van 50 eurocent. Je opa zegt dat je daar maar een grote zak snoep van moet kopen. Dat deed hij tenslotte ook altijd toen hij nog klein was.

Maar wat als de mevrouw in de snoepwinkel zegt dat een grote snoepzak ongeveer 10 keer zo veel kost als dat muntje? En wat als je bijna 5.000 jaar moet sparen om het huis van de buren te kunnen kopen? Wat als iedereen zegt dat geld kan groeien op een bank? Of als je erachter komt dat oude mensen in Spanje altijd vakantie hebben? Dan denk je toch op een gegeven moment vanzelf: wie is hier nou gek? Precies.

Dat heeft Niels nou ook. Op momenten dat hij het helemaal niet meer snapt, grijpt hij naar zijn muntje. Het is net alsof hij dan beter kan nadenken. Zou hij er toch ooit een grote snoepzak van kopen? Of zou hij het houden om alles te snappen?

Wat zou jij doen?

niels en het geldmysterie

Nu de kinderen zoveel thuis zijn, helpen wij graag een handje!

Download hier het boek