Aangescherpte maatregelen

Veel landen in Europa zitten in de tweede golf van de coronacrisis. Ook ons land heeft daarmee te maken en in de afgelopen weken zijn de maatregelen aangescherpt om verergering te voorkomen en het aantal nieuwe besmettingen fors terug te brengen. Ook wij houden rekening met deze aangescherpte maatregelen, net als onze uitbestedingspartners.

In de praktijk verandert er daardoor overigens niet veel. Wij en onze dienstverleners waren al gewend om thuis te werken. Slechts af en toe gaan medewerkers naar hun werkplek op kantoor om werkzaamheden te verrichten die niet thuis gedaan kunnen worden of om dossiers op de halen.

Het is nu vooral belangrijk om de mentale weerbaarheid op peil te houden. Nu de dagen korter worden en het vooruitzicht op een terug-naar-normaal verder naar de toekomst is verschoven, is het belangrijk om de moed erin te houden. De aandacht voor het menselijke aspect, hoewel dat nooit weg is geweest, wordt nu nog belangrijker. Het bijpraten bij het koffieapparaat vindt weer wat vaker plaats, maar nu in digitale vorm.

De werkprocessen, zowel bij het pensioenfonds zelf als bij zijn dienstverleners, ondervinden geen hinder van de coronacrisis. Het ziekteverzuim is overal, ondanks het virus, niet ongewoon hoog. Cybercriminelen hebben, mede dankzij adequate beheersmaatregelen, geen kans gezien om schade toe te brengen aan onze systemen en aan de systemen van onze dienstverleners en hun toeleveranciers. De pensioenuitkeringen vinden gewoon, zoals u gewend bent, iedere maand op tijd plaats.