Nieuw: extra veilig inloggen op MijnPensioen

Voor toegang tot uw persoonlijke portaal bij ons pensioenfonds gebruiken we standaard DigiD als veilige inlogmethode.

Heeft u geen DigiD? Dan is er iets veranderd
Heeft u geen DigiD omdat u bijvoorbeeld geen Nederlandse nationaliteit heeft, of in het buitenland woont? Dan kunt u een account aanmaken en daarmee inloggen. Vanaf nu voegen we een extra beveiliging toe aan het inloggen met wachtwoord.

Nieuw: 2-staps verificatie
De veiligheid van uw persoonlijke gegevens vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij '2-staps-verificatie' toegevoegd aan ons inlogproces. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen tot uw portaal. Dit doen we met MultiFactorAuthentication (MFA).

Om MFA te gebruiken is een smartphone nodig
Uw smartphone moet u eerst eenmalig koppelen aan de gratis MFA-app, zoals de Google Authenticator-app of Microsoft Authenticator-app. De app vindt u bij de Apple App Store of de Google Play Store. Lees de handleiding MFA (pdf). Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kun u niet inloggen. Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

1. Heeft u al een account?
Log in met dat account op MijnPensioen. U heeft een MFA-app op uw smartphone nodig om in te loggen. Nadat u met uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingelogd, ziet u een QR-code op uw computerscherm. Met uw MFA-app maakt u een foto van de QR-code. Via de app ontvangt u een cijfercode die u invult op het inlogscherm.
Let op: deze stap is éénmalig en bedoeld voor het koppelen van de app aan uw account. Logt u later weer in? Dan opent u de app en gebruikt u de cijfercode. U hoeft dus niet opnieuw de QR-code te scannen.

2. Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?
De gebruikersnaam en/of wachtwoord van een bestaand account kunt u opvragen.

3. Heeft u nog nooit ingelogd?
Dan maakt u een account aan bij MijnPensioen.

  • Kies ‘Inloggen zonder DigiD’
  • Kies dan ‘moet u een account aanvragen’
  • Volg daarna de stappen bij 1.

MijnPensioen