Einde samenwonen

U woont samen en gaat uit elkaar. Is uw partner bij ons aangemeld? Informeer ons dan hierover en meld uw partner af in MijnPensioen. Log in en kies bij Home voor Formulieren.

Partner afmelden

Uw ex-partner kan recht hebben op een deel van het partnerpensioen
Het partnerpensioen is in deze pensioenregeling verzekerd. Gaat u uit elkaar en overlijdt u vóór uw pensioendatum? Dan gebruiken we een deel van uw pensioenkapitaal voor partnerpensioen voor uw ex-partner. Overlijdt u ná uw pensioendatum?  Dan kan uw ex-partner recht krijgen op bijzonder partnerpensioen. Als u uit elkaar gaat, reserveren we dit deel van uw partnerpensioen voor uw ex-partner. Het gaat dan om het partnerpensioen uit het kapitaal dat u opbouwde totdat u uit elkaar ging.

Was u vóór 1 januari 2023 al deelnemer aan onze pensioenregeling? Dan heeft u ook partnerpensioen opgebouwd. Hiervoor gelden de regels van de eerdere pensioenregeling(en). Kijk voor het bijzonder partnerpensioen op uw pensioenoverzicht (UPO) in MijnPensioen (Mijn archief).

Afzien van bijzonder partnerpensioen
U kunt samen afspreken dat uw ex-partner afziet van het bijzonder partnerpensioen. U geeft dit aan ons door als u uw ex-partner afmeldt.

Wat moet u doen?

  • Meld uw partner af in MijnPensioen. Kies bij Formulieren voor Afmelden partner.
  • Geef op het formulier aan of het bijzonder partnerpensioen wel of niet wordt toegekend.
  • U en uw partner ondertekenen beiden het formulier.

Heeft u een Anw-hiaatverzekering afgesloten voor uw partner?
De Anw-hiaatverzekering stopt automatisch als uw partner is afgemeld. U hoeft hiervoor verder niets te doen.