Pensioen in het buitenland

Blijkt uit onze administratie dat u in het buitenland woont? Dan krijgt u van ons vooraf extra informatie over uw pensioenuitkering.

Over uw pensioen betaalt u belasting. Waar u die belasting betaalt – in Nederland of in het land waar u woont – hangt af van de afspraken tussen beide landen. Lees meer op belastingdienst.nl.

Wat moet u doen?

Als u in het buitenland woont, bent u verplicht om bij de start van de uitkering en daarna 1 keer per jaar het formulier 'Bewijs van in leven zijn' (Attestatie de vita) aan te leveren. Doet u dit niet, dan stopt uw pensioenuitkering.

  • U krijgt van ons het formulier bewijs van in leven zijn (pdf) (Attestatie de vita). We sturen dit digitaal, óf naar het adres dat u aan ons heeft doorgegeven.
  • U laat het formulier invullen door de ambassade, het consulaat, de burgerlijke stand of een notaris in het land waar u woont.
  • U stuurt het formulier met een officiële stempel of een verklaring van echtheid naar ons pensioenfonds. Gebruik daarvoor ons contactformulier bij contact.

Bewijs van in leven zijn aanleveren

Als alles in orde is, krijgt u van ons een bevestiging. Uw pensioen wordt dan uitgekeerd (of de uitkering blijft doorlopen).

U vindt informatie over uw pensioen bij MijnPensioen

In MijnPensioen vindt u al uw pensioengegevens bij elkaar. U krijgt jaarlijks vóór 1 maart een jaaropgave van ons. Deze jaaropgave heeft u nodig voor de Belastingdienst. Bij uw eerste pensioenuitkering en daarna bij wijzigingen krijgt u van ons een betaalspecificatie. Kijk voor al uw documenten bij MijnPensioen bij Mijn archief.

MijnPensioen

U wilt uw buitenlands rekeningnummer wijzigen

Wilt u uw pensioen op een ander buitenlands rekeningnummer laten uitkeren? Neem dan contact met ons op.

Contact

Feedback
Chat