Doe mee aan het onderzoek over risicohouding

Regelmatig vraagt Rabobank Pensioenfonds aan zijn deelnemers of de risico’s die gepaard gaan met het beleggen van het pensioengeld nog passen bij de wensen van deelnemers. Alle deelnemers ontvingen daarom op 15 juni een uitnodiging om mee te doen aan dit risicopreferentieonderzoek.

Waarom is uw mening belangrijk?
Wij beleggen voor uw pensioen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Hoeveel risico wilt u dat wij voor uw nieuwe pensioenregeling nemen? Past dit risico ook bij uw persoonlijke situatie? Met dit onderzoek verzamelen we waardevolle informatie over hoe u denkt over het beleggen van geld voor uw pensioen. Dat is belangrijk, omdat er nu voorbereidingen worden getroffen voor de pensioenregeling van straks in het nieuwe pensioenstelsel.

Werkgever Rabobank en de vakorganisaties willen bij het ontwerp van de toekomstige pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel de wensen van de deelnemers in hun overwegingen meenemen. Daarom stellen we in het onderzoek ook enkele vragen over de mogelijkheden die de nieuwe Pensioenwet te bieden heeft.

Hoe werkt het onderzoek?
Montae & Partners voert dit onderzoek namens Rabobank Pensioenfonds uit. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u medio juni een e-mail van ons met een link naar de vragenlijst. Anders ontvangt u medio juni een brief waarin staat waar u de vragenlijst kunt vinden. Mocht u niets ontvangen hebben, en u wilt wel deelnemen aan het onderzoek, dan stellen wij het op prijs als u contact met ons opneemt.

Heeft u vragen over het onderzoek?
Hieronder vindt u een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

Vraag en antwoord

Verantwoordingsorgaan
Een groep van vijftien deelnemers en pensioengerechtigden adviseert het bestuur van het pensioenfonds over het te voeren beleid. Dit is het verantwoordingsorgaan. Het verantwoordingsorgaan van Rabobank Pensioenfonds vormt een afspiegeling van de totale groep deelnemers inclusief pensioengerechtigden. Voor een nog betere afspiegeling qua leeftijden zijn we specifiek op zoek naar mensen die geboren zijn tussen 1984 en 1988 of na 1998 of voor 1948. Graag komen wij met deelnemers in contact die in deze categorieën vallen. Op contact vindt u onze contactgegevens.