Veelgestelde vragen
Pensioenoverzicht
U krijgt elk jaar een pensioenoverzicht. U vindt deze in elk geval MijnPensioen, bij Mijn archief. Als u niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling, stellen we deze overzichten elk jaar beschikbaar via MijnPensioen.
Meer weten over communicatiemomenten van het pensioenfonds? Kijk dan in het overzicht bij Communicatiebeleid.
Uw UPO van dit jaar is gebaseerd op de gegevens die op 1 januari van dit jaar bij ons bekend waren.
1. De (juiste) naam van uw partner is niet bij ons bekend. Hoe u dat regelt, vindt u bij Wat moet ik doen bij...Samenwonen of Wat moet ik doen bij... Trouwen of partnerregistratie.
2. Is de naam van een ex-partner vermeld, dan is die nog niet afgemeld. Lees hierover meer bij Wat moet ik doen bij...Einde samenwonen of Wat moet ik doen bij... Scheiden.
Ja. Het pensioen dat u door waardeoverdracht erbij heeft gekregen, staat niet apart vermeld op uw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in uw pensioenoverzicht als u van ons een bevestiging heeft gekregen. Heeft u nog geen bevestiging gekregen? Dan is uw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft uw waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in uw UPO van dit jaar.
Elk jaar stelt de werkgever de pensioenpremie voor de pensioenopbouw beschikbaar. Zelf draagt u ook bij. Meer hierover leest u in het Pensioen 1-2-3.
Als uw verzoek tot verevening door het pensioenfonds is verwerkt, is het ouderdomspensioen voor uw ex-partner van uw ouderdomspensioen afgehaald. Hierover heeft u een bevestiging ontvangen. Daarna vindt u het ouderdomspensioen voor uw ex-partner terug op uw Uniform Pensioenoverzicht. Vergelijk de UPO’s van voor de scheiding en na de bevestiging van het verzoek tot verevening.
Top 5 vragen
U kunt vanaf 57 jaar met pensioen.
Alle informatie van het Rabobank Pensioenfonds is digitaal beschikbaar in uw archief op MijnPensioen. U ontvangt van ons geen papieren post meer. Als u automatisch bericht wilt krijgen dat uw pensioenpost digitaal voor u klaar staat, hebben wij uw e-mailadres nodig. U geeft uw e-mailadres door via MijnPensioen.
Wilt u uw post toch liever in de brievenbus ontvangen? Dat kan ook. Door in te loggen in MijnPensioen kunt u uw voorkeur aangeven.
MijnPensioen
U kunt gebruik maken van MijnPensioen als u (gewezen) deelnemer of gepensioneerde van het Rabobank Pensioenfonds bent. En als u een nabestaandenpensioen ontvangt of als u pensioenaanspraken heeft die door uw ex-partner zijn opgebouwd.
Op MijnPensioen kunt u inloggen met uw DigiD. Woont u in het buitenland en kunt u geen DigiD aanvragen? Dan kunt u nog steeds veilig inloggen. Het inlogscherm van MijnPensioen wijst u de weg.
Op MijnPensioen vindt u belangrijke informatie over uw pensioen. Zo kunt u uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) raadplegen en kunt u zelf wijzigingen doorgeven. Ook waardeoverdracht regelt u gemakkelijk online. U kunt als (gewezen) deelnemer zelf berekeningen maken via MijnPensioen, Plannen. In Mijn archief ziet u al uw pensioenpost.
U kunt uw pensioen via MijnPensioen aanvragen. U logt in op het portaal kiest voor ‘Mijn pensioen aanvragen’ en volgt een aantal stappen. U krijgt dan een overzicht van uw keuzes.
Werknemers
Gepensioneerden
Het pensioenfonds past de loonheffingskorting alleen toe als u hierom vraagt. U gebruikt hiervoor het formulier wijzigen toepassing loonheffingskorting. U vindt dit formulier op MijnPensioen.
Uit dienst gaan
Ja, er zijn bij het Rabobank Pensioenfonds meerdere mogelijkheden om uw pensioen aan te passen aan uw eigen wensen. U kunt eerder met pensioen, u kunt gedeeltelijk met pensioen, u kunt kiezen voor tijdelijk een hoger of lager pensioen of een AOW-overbruggingspensioen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw partnerpensioen om te zetten in extra ouderdomspensioen. Andersom kan ook. In MijnPensioen ziet u wat de diverse mogelijkheden voor u betekenen.
Het Rabobank Pensioenfonds probeert ieder jaar de opgebouwde pensioenen te verhogen met de prijsontwikkeling. Dit heet indexatie. Indexatie is alleen mogelijk als het fonds voldoende financiële middelen heeft. Kijk voor meer informatie bij Verhoging pensioenen.
Met pensioen gaan
U kunt vanaf 57 jaar met pensioen.