Onze dienstverleners

Het Rabobank Pensioenfonds voert voor de Rabobank de pensioenregeling uit. Het fonds heeft een aantal processen uitbesteed. Het bestuur en het bestuursbureau doen dus niet alle werkzaamheden zelf, maar het bestuur is wel verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de uitbestede taken.

Wie zorgen er voor ons pensioen?
Gespecialiseerde partijen op het gebied van pensioenadministratie, financiële administratie, beleggingen, balansbeheer, interne audit en vastgoedbeheer werken voor ons pensioen.

Accountant
Ernst & Young Accountants LLP

Certificerend actuaris
Willis Towers Watson

Adviserend actuaris
Achmea Pensioenservices

Pensioenadministratie
Achmea Pensioenservices (APS). APS verzorgt voor ons de deelnemers-, financiële en uitkeringsadministratie. Als u vragen heeft over uw pensioenregeling of pensioenuitkering bij Rabobank Pensioenfonds, kunt u bij het Klant Contact Center van APS terecht.

Vermogensbeheer en beleggingsadministratie
Achmea Investment Management (AIM). AIM adviseert ons op het gebied van de beleggingen, waaronder de keuze van vermogensbeheerders waar het fonds zijn vermogen onderbrengt, en voert voor ons de beleggingsadministratie uit.

Balansbeheer
Cardano adviseert ons over de wijze waarop wij kunnen bewerkstellingen dat de risico’s van balans in overeenstemming zijn met de risicohouding van het bestuur. Cardano werkt hierin samen met AIM.

Bewaarbank (custodian)
Bank of New York Mellon (BNY Mellon). BNY Mellon administreert alle vermogensbestanddelen van ons pensioenfonds zodat altijd duidelijk is in welke vermogenstitels het fonds heeft belegd en wat de waarde daarvan is.

Vastgoedadvies en vastgoedbeheer
SARE&F

Beleggingsadministratie aanvullende vrijwillige regeling
ABN AMRO Pension Services

Beleggingsadvies aanvullende vrijwillige regeling
Robeco Institutional Asset Management

Het bestuur heeft de afspraken over de uitvoering van de taken en de kosten die de partijen hiervoor maken vastgelegd in overeenkomsten en Service Level Agreements (SLA’s). Het pensioenfonds evalueert jaarlijks de kwaliteit van de dienstverlening van deze partijen.

Wilt u meer weten over de taken die het pensioenfonds heeft uitbesteed? Kijk dan in het jaarverslag.